Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на pochivkite
Име:
Нави Василев

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
0
Последни постинги
ски пистата БанскоРешихме да си направим една хубава зимна ски почивка и се запитахме кой зимен куорт да си изберем. След една не дълга разходка из интернет и дилемата се оказа доста малка, а избора ни за ски почивката ни се очерта да бъде Банско. Пристигнахме в прекрасно време, и снеговалеж, което обещаваше приятно прекарване още от добре почистените пътища към Банско. Записахме се в парк хотел Гардения, където ни посрещна усмихнат и много добре организиран персонал. Решението ни за хотел не беше лесен. Хотелите в Банско са много и един от друг всички изглеждат удобни и приятни. В крайна сметка решихме обаче да се регистрираме в по-малък хотел за почивката ни в Банско. Хотелът се оказа удобен и красив, и не е от супер грандиозните хотели, където можеш да се загубиш в коридорите, а стаите са много добре подредени и удобни. Оставихме на бързо багажа и огладнели вече отидохме да хапнем в механа "Кукери", която е към хотела. Прекрасно място искам да споделя, много приятна обстановка в стар стил и вкусна кухня, на която се насладихме и на следващия ден.
Така след доволния обяд решихме да излезем на кратка разходка преди да се качим на ските и да атакуваме идеално изглеждащите ски писти на Банско. Облечени топло излязохме от топлия хотел и направихме една кратка разходка из града. Мога с ръка на сърцето да кажа, че града макар и малък има какво да възхити окото и душата. Малко натрупалия сняг създаваше уникална атмосфера на тишина и спокойствие чувствах как умората и напрежението, което неусетно се натрупва в големия град сякаш се изтича през краката ми и остава в стъпките, които правя в пресния няколко сантиметров сняг навалял по тротоарите на града. Разгледахме църквата "Света троица", която се оказа не далеч, там запалихме свещи за здраве и се отправихме обратно към хотела. В хотела вече приятно отпочинали след разходката нахлузихме ски екипите и докато разберем вече скачахме върху тях и се спускахмегонехме по ски пистите на Банско. Бяхме искрено и приятно учудени колко хотели забелязахме в Банско близо до ски пистите, някои от тях големи и въпреки това изглеждащи удобни и добре подредени, а други по-малки. Хотелите които забелязахме по път за ски пистите на Банско бяха един от друг по-примамливи и всички те удобни за отсядане с такова разположение, че да осигури на посетителите най-удобно придвижване и най-добри условия за спорт и отдих. Минахме например близо до хотел Лион, който е новите хотели явно в Банско, от който видяхме да тръгва автобус явно редовен с името на хотела, в който се бяха качили гости на хотела. Същият автобус забелязахме и на пистите, където явно биват организирано извозвани почиващите от хотела. В  Банско има и хотел от веригата Кемпински наречен "Гранд Арена" (името някак лесно се помни) който се намира точно до лифт станцията на Банско, а вида му дори само отвън издава 5-те звезди оценка.
На ски пистите падна много смях и забавление, а аз успях да се издрусам на меките си задни части само 2 пъти.
Така някъде до 5 следобед, когато, решихме да се поприберем в хотела и да заменим зимната обстановка с по-лятна такава пробвайки вътрешния басейн на хотела. Метнахме си по един душ в стаята и се преоблякохме за басейна, където плувахме и се позабавлявахме в приятната вода в него. Последваха вечеря и релаксиращ сън. Винаги съм си мислел, когато правим подобна почивка, как живеем изобщо в лудницата на големия град. Толкова е тихо и приятно, че чак е нереално, но за сметка на това ставайки сутринта на развиделяване не можеш да повярваш на часовника и на себе си, че може за толкова кратко време да се чувства човек така отпочинал.
За втория ден от почивката ни бяхме решили да направим една обиколка из близките забележителности. Разгледахме къщите на Неофит Рилски и Никола Вапцаров, където добавихме по един печат в туристическите книжки за 100-те национални туристически обекта на България. Къщите са много интересни и ни потопиха в едно отминало време, и дори самата архитектура на къщите е интересна. За съжаление няколкото други музеи, покрай които минахме по време на разходката си не посетихме, но това бе съвсем умишлено за да можем следващият път, когато дойдем пак в Банско да посетим и тях и така да си осигурим нови емоции. Честно да си кажа може би просто гледката, която се откриваше към пистите на моменти ни караше да потриваме ръце за ските вече, за това хванахме бързичко обратно към хотела и пак на пистите след един хубав обяд приготвен в традиционен български стил. Вечерта приятно уморени се отпуснахме в интересно и приятно подредения лоби бар на хотела, след който бързичко се мушнахме под завивките.
 Сутринта доволно отпочинали отново събрахме багажа и отпътувахме от Банско с мисълта и общото мнение, че следващата ни ски почивка определено ще е пак в ще е пак в Банско.
Категория: Туризъм
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.04.2010 13:42
Търсене

За този блог
Автор: pochivkite
Категория: Туризъм
Прочетен: 33505
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031